За новоюліанським стилем другий Святвечір або надвечір’я Водохреща в Україні відзначають 5 січня. За традицією на святковий стіл заведено подавати непарну кількість пісних страв. Інформатор Івано-Франківськ ділиться з вами рецептом пісного борщу.
Пише Інформатор Івано-Франківськ
Для приготування потрібно:
- 3 середні морквини;
- невеличкий корінь петрушки;
- 500 грамів картоплі;
- невелика капуста;
- 2 буряки;
- 100 грамів олії;
- 1 цибуля;
- томатна паста;
- прянощі на свій смак;
Що ж перейдемо до приготування.
Поставте каструлю з водою на газ та доведіть до кипіння. Дві морквини та корінь петрушки поріжте на кубики, згодом киньте у каструлю.
Через 20 хвилин додайте в каструлю картоплю нарізану кубиком, нашинковану капусту та натертий буряк.
До поки ця маса кипить — приготуємо борщову заправку.
У розігріту сковорідку налийте олію. Цибулю нарізану кубиком, одну моркву та буряк натертий на дрібній терці додайте у сковорідку. Смажимо все до готовності та кидаємо в каструлю.
У майже готовий борщ киньте 2-3 столові ложки томатної пасти та прянощів на свій смак. Після того як ваш борщ закипить можете смакувати з пампушками.
Інформатор бажає вам вдалих рецептів!
Читати також: Кутя на Святвечір: рецепт та вартість інгредієнтів
Головне фото ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87