Великдень — це чи не одне з найочікуваніших християнських свят чи не усіх конфесій. Приготування до нього надихають, супроводжуються традиціями та домашніми клопотами, проте можуть стати й ударом по сімейному гаманцю. Тож на скільки цьогоріч зросли ціни на основні компоненти великоднього кошика?
Пише Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на Івано-Франківську міську раду
Середні споживчі ціни в області, за результатами дослідження Держпродспоживслужбою, з минулого року змінились наступним чином:
- вироби з м’яса, 1 кілограм — від 400,26 до 421,81 гривень;
- ковбаси варно-копчені, кг — від 318,34 гривень вартість зросла до 339,46;
- сири м’які жирні, кг — від 188,75 гривень до 211,66;
- десяток яєць — ціна зросла з 42,76 гривень до 58,65 гривень;
- сало, кг — від 142,15 гривень до 156,60.
Далі мова йтиме про компоненти паски. Їх вартість впливає на загальний прайс і якщо ви печете здобний смаколик власноруч, і якщо купуєте вже готові.
Борошно: вартість за 1 кг за рік зросла з 14, 18 гривень до 19,41.
Молоко, жирне: за 1000 г торік потрібно було віддати 41 гривню 83 копійки, сьогодні ж вартість така – 51 гривня 35 копійок.
Масло вершкове: 200 грамів у 2024 році коштували 79 гривень 94 копійки, у 2025 році – 98,01 гривень.
Цукор: кілограм коштував 29 гривень 58 копійок, сьогодні це 32 гривні 4 копійок.
Якщо ж ви плануєте посмакувати м’ясом на вогнищі, то сьогодні саме час купувати свинину та яловичину. Тож з минулого року кілограм свинини зріс у вартості зі 175 гривень 78 копійок до 188 гривень 59 копійок.
Кілограм яловичини змінився у ціні з 264 гривень 58 копійок до 304 гривень та 91 копійок.
Читати також: Де і коли в Івано-Франківську освячуватимуть Паску?
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87