Цього року на Івано-Франківщині вперше зафіксували випадок захворювання на ботулізм, спричинений вживанням консервованого м’яса домашнього приготування.
Про це повідомили в Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб, передає Інформатор Івано-Франківськ
У центрі зазначають, що після вживання неякісної їжі в пацієнта з’явилися біль у животі, слабкість, здуття, головний біль. Через два дні додалися симптоми порушення зору і ковтання, сухість у роті.
Хворого госпіталізували до КНП “Центр інфекційних захворювань Івано-Франківської обласної ради”. Лікарі встановили діагноз “ботулізм”, ввели протиботулінічну сироватку та надали необхідне лікування.
Наразі пацієнт продовжує лікування.
Ботулізм — це гостра токсикоінфекція, спричинена бактерією Clostridium botulinum і її токсином, що міститься в неправильно приготовлених або збережених консервах.
Інформатор нагадує про дотримання правил харчування. Бережіть себе.
Підписуйтесь, щоб частіше бачити наші новини.
Читайте також: Мобільні бригади Червоного Хреста працюватимуть на Прикарпатті: графік на 26–30 травня
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87