Коли звичні кабачкові оладки вже набридли, а хочеться чогось легкого й корисного — цей рецепт стане чудовим варіантом для сніданку.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти (на 2 порції):
- 1 середній кабачок (тертий, відтиснутий);
- 1 яйце;
- 2 столові ложки рисового або кукурудзяного борошна (можна й без нього — лише з яйцем);
- 50 г сиру фета (розкришити);
- 1 чайна ложка лимонної цедри;
- 1–2 столові ложки подрібненої м’яти (якщо любите пікантніше) або петрушки (якщо традиційніше);
- сіль, перець — на свій смак;
- олія — для смаження (рафінована кокосова, оливкова або інша).
Приготування:
Натріть кабачок на великій тертці, посоліть й залиште на 5–10 хв, після чого добре відтисніть зайву рідину. Додайте яйце, борошно, м’яту/петрушку, цедру лимона, фету, спеції — перемішайте.
Смажити потрібно, як звичайні оладки. Подавати можна з грецьким йогуртом або соусом зі сметани, часнику і зелені.
Смачних вам вихідних!
Читати також: Смузі з огірків — новий порятунок від спеки у Франківську: смачно, легко й корисно
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Ілюстрацію згенеровано за допомогою ШІ.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87