У літні дощові дні особливо хочеться домашнього затишку. А знайти його можна під час спільного приготування простої й смачної вечері. Пропонуємо спробувати кабачки в сирному клярі — хрустку сезонну закуску, яку легко приготувати разом із рідними.
Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ
Необхідні інгредієнти:
- Кабачки — 2 шт. (середнього розміру);
- Сіль і чорний перець — на свій смак;
- Борошно — 50 г;
- Панірувальні сухарі — 50 г;
- Твердий сир — 100 г;
- Яйця — 3 шт;
- Солодка паприка — 0,5 ч. л;
- Прованські трави — 1 ч. л;
- Гранульований часник — за бажанням;
- Рослинна олія — для смаження.
Як приготувати:
1. Підготовка кабачків:
Промийте овочі. Якщо кабачки молоді — шкірку можна не знімати. Наріжте їх уздовж тонкими скибками (близько 0,5 см завтовшки).
2. Приправлення:
Посоліть, поперчіть, за бажанням додайте прованські трави й гранульований часник. Добре перемішайте і залиште на кілька хвилин.
3. Кляр:
Збийте яйця з дрібкою солі. Додайте натертий сир, 1 ст. л. борошна, паприку, трохи перцю та прованські трави. Перемішайте до однорідної консистенції.
4. Панірування:
Змішайте решту борошна з сухарями в окремій тарілці.
5. Смаження:
На добре розігріту сковорідку влийте 3 ст. л. олії. Кожен шматочок кабачка обваляйте спочатку в сухій суміші, потім — у клярі. Обсмажуйте під кришкою по 4 хвилини з одного боку й 3 — з іншого, до золотистої скоринки. Готові кабачки викладіть на паперовий рушник.
Соус до кабачків:
Складники:
- 100 г сметани;
- 1 зубчик часнику;
- Жменя кропу;
- 1 ч. л. лимонного соку;
- Сіль і перець — на свій смак;
- Змішайте всі інгредієнти — і соус готовий!
Смачного та гарного настрою!
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Джерело фото: Facebook-сторінка Кулінарні рецепти.
Читайте також: Легка вечеря для спекотного дня в Івано-Франківську: готується за 7 хвилин
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87