Івано-Франківськ До сайту

Нітрати, пестициди, бактерії: що ховається в літніх фруктах і овочах

Фрукти та овочі

Літо — це пора тепла, зелені, ринку з надлишком ягід, фруктів і овочів. Та водночас це і період підвищеного ризику кишкових інфекцій та харчових отруєнь. Адже саме ранні фрукти, овочі та ягоди нерідко стають причиною інтоксикації.

Як убезпечити себе від отруєнь — розповіли на медичному онлайн-сервісі Doc.ua, передає Інформатор Івано-Франківськ.

Чому влітку частіше трапляються харчові отруєння?

Через спеку продукти псуються швидше й стають середовищем для розмноження мікроорганізмів. До того ж фрукти і ягоди можуть містити залишки нітратів, пестицидів або бути зараженими бактеріями через порушення умов зберігання й гігієни.

Нерідко можна побачити, як люди пробують ягоди просто з прилавка — немитими. Це один із головних шляхів потрапляння інфекції в організм.

Що може спричинити харчове отруєння?

Найпоширеніші продукти, що можуть призвести до отруєння

Симптоми харчового отруєння:

У дітей симптоми можуть проявлятися вже за 30 хвилин, перебіг хвороби — важчий, ніж у дорослих. Ознаки: млявість, сонливість, пітливість, а далі — блювота, спазми, температура.

Хто у групі ризику?

Перша допомога при отруєнні:

У разі отруєння дітей або вагітних — негайно викликайте швидку.

Коли викликати лікаря обов’язково:

Профілактика: як уникнути отруєнь?

Вчора Інформатор робив огляд цін на кавуни. Наразі сезону баштанних ще немає, але на ринку і супермаркетах міста їх вже вдосталь. Тож, як вибрати безпечні кавуни та дині?:

Інформатор нагадує про профілактичні огляди.

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Читайте також: Графік роботи медичних бригад на Прикарпатті на наступний тиждень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87