Івано-Франківськ До сайту

Бутерброд “літо на хлібі”: ягідна ностальгія

Це рецепт-згадка про дитинство для тих, кому зараз більше 30-ти, в кого літо проходило «на городі» або на річці, в кого стає тепло на душі від словосполучення “хліб з цукром”.

Пише Інформатор Івано-Франківськ, згадуючи про дитинство в 90-х

Зараз таке поєднання продуктів викликає осудливі погляди дієтологів та нутриціологів, але якихось чверть століття тому брати шматок хліба, мочити його у воді (чи намащувати домашньою сметаною), а зверху посипати цукром – було абсолютною нормою і чи не найрозповсюдженішим десертом для дітей. Сьогодні хочемо поділитись з вами тим секретним рецептом (для тих, хто чує про нього вперше) і поностальгувати разом з тими, хто вже посміхається і згадує той смак, читаючі ці рядки.

Інгредієнти:

Як готувати:

Версій базових аж дві і їх прихильники сперечаються, яка краща, так само завзято, як вболівальники Динамо і Шахтаря. В першій версії – хліб потрібно змочити водою, швидко посипати хлібом і вже можна їсти і так. Але якщо додати ягід зверху – смакуватиме ідеально.

В другій – спершу потрібно розмастити по шматочку хліба столову ложку сметани (обов’язково домашньої), тоді посипати цукром і зверху ягодами: можна викладати їх хаотично, а можна в ряди, як у дитячому уявному кафе.

А далі, закрити очі, відкусити шматочок і уявити себе в тому самому дворі, в якому куштували цукровий хліб вперше. Смачного!

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

До теми: Суботні панкейки з абрикосами: рецепт для вихідного дня

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87