У трьох областях України, зокрема на Івано-Франківщині, зафіксували спалахи гострих кишкових інфекцій. За тиждень з симптомами звернулося 70 людей — майже третина з них діти. Усі госпіталізовані отримали необхідну допомогу. Медики нагадують: у спеку ризик отруєнь зростає, тож варто суворо дотримуватися правил гігієни та зберігання продуктів.
Пише Інформатор Івано-Франківськ, покликаючись на повідомлення МОЗ України.
У період з 14 по 20 липня в Україні зафіксували три спалахи гострих кишкових інфекцій — у Запорізькій, Львівській та Івано-Франківській областях. Загалом захворіло 70 людей, серед них — 19 дітей. Усі пацієнти отримали необхідну медичну допомогу в лікарнях.
Медики наголошують, що влітку кількість таких захворювань зростає, тому варто бути особливо обережними. Основні поради для профілактики: ретельно мити руки, фрукти та овочі, не вживати їжу, яка зберігалася з порушенням температурного режиму, а продукти тваринного походження — обов’язково піддавати термічній обробці.
Найчастіше джерелами інфекції стають готові страви, молочні продукти, яйця, кондитерські вироби, а також немиті овочі та фрукти. Високий ризик зараження також під час купання у забруднених водоймах.
Серед основних симптомів, за яких потрібно негайно звернутися до лікаря, — діарея, блювота, біль у животі, сухість у роті та підвищена температура.
Читати також: Уламки ракети впали біля села на Прикарпатті: вигорів ліс, пошкоджено авто
Головне фото ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87