Івано-Франківськ До сайту

Індійська яєшня на картоплі: адаптація рецепту для домашньої кухні

Papeta par Eda — традиційна парсі-індійська страва, яку готують на сніданок або легкий обід. По суті – це яйця, смажені на подушці з картоплі та цибулі зі спеціями. Ситно, ароматно і дуже просто готується. Ідеально для суботи, спробуйте!

Пише Інформатор Івано-Франківськ

Здається, що нового можна придумати в приготуванні яєшні з картоплею? Насправді не так вже й багато, проте в кожній країні цей простий домашній рецепт смакуватиме по іншому. Сьогодні публікуємо індійську версію, що зветься Papeta par Eda.

Інгредієнти:

Приготування:

У великій важкій сковороді з кришкою розігрійте олію на середньо-високому вогні. Додайте цибулю і смажте, періодично помішуючи, доки вона не стане м’якою — близько 4–5 хвилин. Додайте імбир, чилі та часник. Смажте ще приблизно 3 хвилини, поки зникне різкий аромат. Додайте вершкове масло, картоплю (після зливання води) і сіль. Обережно перемішайте, щоб усе рівномірно поєдналося.

Зменшіть вогонь до середнього. Готуйте приблизно 10 хвилин, періодично акуратно перевертаючи картоплю і цибулю знизу догори. Частина картоплі має підрум’янитись, а цибуля — карамелізуватись. Додайте більшу частину кінзи (трохи залиште для подачі) і обережно перемішайте. За потреби досоліть. Розрівняйте суміш ложкою і зробіть у ній 6 заглиблень. Вбийте по одному яйцю в кожне.

Налийте 2 ст. л. води по краях сковороди. Накрийте кришкою, зменшіть вогонь до середньо-низького та готуйте 8–10 хвилин, поки білки не схопляться, а жовтки залишаться м’якими. Посипте сіллю, перцем і рештою кінзи. Подавайте одразу.

Ідеально смакує просто так, або зі свіжим білим хлібом з хрусткою скоринкою.

Читати також: Ранковий заряд смаку: апетитні млинці з шинкою, сиром і кремовим авокадо

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87