Сливовий крамбл: незвичний рецепт зі звичного фрукту

Всі ми знаємо, що зі слив можна приготувати варення або компот. Та от як приготувати крамбл?

Розповість Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Сливи – 500 г
  • Цукор – 2–3 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л. (або борошно)
  • Кориця – пів ч. л. (за бажанням)

Для крихти (посипки):

  • Борошно – 100 г
  • Вівсяні пластівці – 50 г
  • Цукор – 70 г
  • Вершкове масло – 80 г (холодне)

Спосіб приготування:

  1. Підготувати сливи:
    Вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки. Нарізати часточками.
  2. Начинка:
    Змішати сливи з цукром, крохмалем і корицею. Викласти у форму для запікання.
  3. Крихта (крамбл):
    У мисці змішати борошно, вівсянку й цукор. Додати нарізане кубиками холодне масло й перетерти руками до стану крихт.
  4. Збирання:
    Посипати сливи рівномірно крихтою.
  5. Випікати:
    У розігрітій духовці до 180°C близько 30–35 хвилин – до золотистої скоринки.
  6. Подавати:
    Теплим або охолодженим, з кулькою морозива або збитими вершками.

До теми: Абрикосове клафуті: вишуканий рецепт десерту

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version