Всі ми знаємо, що зі слив можна приготувати варення або компот. Та от як приготувати крамбл?
Розповість Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
Для начинки:
- Сливи – 500 г
- Цукор – 2–3 ст. л.
- Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л. (або борошно)
- Кориця – пів ч. л. (за бажанням)
Для крихти (посипки):
- Борошно – 100 г
- Вівсяні пластівці – 50 г
- Цукор – 70 г
- Вершкове масло – 80 г (холодне)
Спосіб приготування:
- Підготувати сливи:
Вимити, розрізати навпіл, видалити кісточки. Нарізати часточками. - Начинка:
Змішати сливи з цукром, крохмалем і корицею. Викласти у форму для запікання. - Крихта (крамбл):
У мисці змішати борошно, вівсянку й цукор. Додати нарізане кубиками холодне масло й перетерти руками до стану крихт. - Збирання:
Посипати сливи рівномірно крихтою. - Випікати:
У розігрітій духовці до 180°C близько 30–35 хвилин – до золотистої скоринки. - Подавати:
Теплим або охолодженим, з кулькою морозива або збитими вершками.
До теми: Абрикосове клафуті: вишуканий рецепт десерту
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87