Варення з вишень, полуниць чи абрикосів – всі вже напамʼять знають ці рецепти. А як щодо лимонного варення?
Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.
Інгредієнти:
- 4 великі лимони (бажано органічні) — сік та цедра
- 2 склянки (≈400 г) цукру
- 1 склянка (≈240 мл) води
- за бажанням пів чайної ложки ванільного екстракту для м’якого аромату
Приготування:
- Підготуйте лимони — ретельно вимийте й висушіть, зніміть цедру, уникаючи білої гіркої частини, та вичавіть сік, попередньо процідивши його.
- Змішайте інгредієнти — у товстостінній каструлі поєднайте цедру, сік, цукор і воду. Розмішайте до повного розчинення цукру.
- Готуйте варення — доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть без кришки 30–40 хвилин, час від часу помішуючи, щоб уникнути пригорання.
- Перевірка готовності — капніть трохи варення на холодну тарілку. Якщо воно після охолодження збереже форму й зімнеться при натисканні — варення готове. Якщо текуче — поваріть ще кілька хвилин й перевірте знову.
- Розливайте у банки — злегка остудіть, потім перелийте у стерилізовані банки, залишивши трохи простору до кришки. Герметично закрийте й дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.
Читайте також: Салат із персиків та фети: смачно і швидко
Головне фото з відкритих джерел
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87