Лимонне варення: небанальна консервація за італійським рецептом

Варення з вишень, полуниць чи абрикосів – всі вже напамʼять знають ці рецепти. А як щодо лимонного варення?

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом.

Інгредієнти:

  • 4 великі лимони (бажано органічні) — сік та цедра
  • 2 склянки (≈400 г) цукру
  • 1 склянка (≈240 мл) води
  • за бажанням пів чайної ложки ванільного екстракту для м’якого аромату

Приготування:

  1. Підготуйте лимони — ретельно вимийте й висушіть, зніміть цедру, уникаючи білої гіркої частини, та вичавіть сік, попередньо процідивши його.
  2. Змішайте інгредієнти — у товстостінній каструлі поєднайте цедру, сік, цукор і воду. Розмішайте до повного розчинення цукру.
  3. Готуйте варення — доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть без кришки 30–40 хвилин, час від часу помішуючи, щоб уникнути пригорання.
  4. Перевірка готовності — капніть трохи варення на холодну тарілку. Якщо воно після охолодження збереже форму й зімнеться при натисканні — варення готове. Якщо текуче — поваріть ще кілька хвилин й перевірте знову.
  5. Розливайте у банки — злегка остудіть, потім перелийте у стерилізовані банки, залишивши трохи простору до кришки. Герметично закрийте й дайте повністю охолонути при кімнатній температурі.

Читайте також: Салат із персиків та фети: смачно і швидко

Головне фото з відкритих джерел

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у FacebookInstagramTelegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version