Солодкий сніданок до вихідних: рецепт пухкого французького тосту з кулькою морозива

Продовжуємо насолоджуватися останнім місяцем літа і пропонуємо приготувати відомий французький сніданок – френч-тост з фруктами та морозивом. За французькою традицією радимо використовувати вчорашній хліб: в цьому полягає основний задум френч-тосту.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

  • Вчорашній білий хліб – 2-4 скибки;
  • Молоко – 200 мл.;
  • Ванільний цукор – дві ст. ложки;
  • Вершкове масло – 15 г.;
  • Яйце – 1 шт.

Інгредієнти для фруктів:

  • Персики – 2 штуки;
  • полуниця – 1 жменя;
  • малина – 1 жменя;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло – 15 г.

Спосіб приготування:

  1. Змішуємо молоко зі збитим яйцем та цукром. У ємність з сумішшю вкладаємо шматочки хліба та даємо їм ввібрати рідину з обох сторін.
  2. Нарізаємо невеликими скибками фрукти. На сковороді 5 хвилин розтоплюємо масло з цукром до золотистості. Обжарюємо всі фрукти, крім малини. Якщо карамель загусла – тримаємо фрукти довше, щоб карамель розчинилася в фруктовий сироп.
  3. На більшій сковороді розтоплюємо вершкове масло і обжарюємо тости до рум’яності. Приблизно по 5 хв. з кожного боку.
  4. Кладемо підсмажений тост на тарілку, зверху додаємо готові фрукти та поливаємо сиропом, який утворився внаслідок обсмажування. Не забудьте додати кульку морозива або йогурту (за вашим побажанням).

Смачного!

Читайте також: Смачний та освіжаючий: десерт із кавуна без цукру

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version