Пропонуємо додати до вашого повсякденного меню нову корисну страву – грецький пиріг спанакопіта. Приготування пирога є легшим ніж його назва, адже страва складається лише зі шпинату, сиру фета та листкового тісті філо.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Хоча спанакопіта не вимагає багато зусиль та часу – пропонуємо полегшений рецепт з використанням магазинного готового тіста філо та спрощеною формою пирога.
Інгредієнти:
- шпинат – 500 г.;
- оливкова олія – 3 ст. л.;
- пучок зеленої цибулі;
- сир фета – 200 г.;
- гілочка кропу;
- тісто філо – 150 г.
Приготування:
- Промийте та помістіть шпинат у друшляк. Залийте шпинат окропом, щоб зелень підв’янула. Остудіть та залиште шпинат на рушнику, щоб забрати зайву рідину.
- У сковороді обсмажте на оливковій олії цибулю, додайте сіль за смаком. Перемістіть підсмажену цибулю в іншу ємність, щоб охолодити. Туди ж вкиньте шпинат, розкришений сир фета та кріп, змішайте.
- Форму для випікання розміром 20×20 потрібно змастити олією. Після цього викладайте окремо листи філо, змащуючи кожен оливковою олією. Краї листів філо мають виходити за бортики ємності для випікання (щоб пізніше закрити тістом начинку).
Фото – shuba.life - Викладіть начинку. Листи, які залишилися розріжте навпіл та накрийте ними начинку. Краями тіста, які виступають за ємність загорніть начинку. Верх пирога злегка надріжте на чотири чверті, не прорізаючи тісто повністю.
- Випікайте пиріг у духовці при температурі 170°C протягом 30-35 хвилин. Пиріг бажано подавати теплим.
Смачного!
До теми: Фінський млинець: рецепт трендового десерту
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87