Ідея для вихідних посиденьок з друзями: рецепт печеної картоплі

Вихідні – це завжди про відпочинок, теплі зустрічі та смачну їжу. Якщо ви плануєте провести вечір із друзями, пропонуємо просту й ситну страву, яка неодмінно сподобається кожному – печена картопля з соусом та закусками. Це швидко, доступно й чудово підходить для великої компанії.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти (на 4–5 людей)

Для картоплі:

  • Картопля – 1,5 кг

  • Олія – 4 ст. л.

  • Сіль, перець – за смаком

  • Паприка копчена – 1 ч. л.

  • Часниковий порошок або свіжий часник – 2 зубчики

  • Свіжа зелень (петрушка, кріп) – жменька

Для соусу «Сметанно-часниковий»:

  • Сметана – 200 г

  • Майонез – 2 ст. л. (за бажанням)

  • Часник – 2 зубчики

  • Лимонний сік – 1 ч. л.

  • Сіль, перець – за смаком

Додатково для компанії:

  • Сири (твердий або сулугуні)

  • Овочеві нарізки (огірки, морква, перець)

  • Сухарики чи чіпси

Приготування

  1. Добре вимийте картоплю й наріжте її часточками (можна залишити шкірку).

  2. Викладіть на деко, збризніть олією, додайте спеції та перемішайте.

  3. Запікайте у духовці при 200 °C протягом 35–40 хв, поки картопля не стане хрусткою й золотистою.

  4. Тим часом приготуйте соус: змішайте сметану з часником і лимонним соком, додайте спеції до свого смаку.

  5. Подавайте гарячу картоплю з соусом, сиром, овочами чи закусками.

Читайте також: Вечір із серіалом: що приготувати для затишного перегляду

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – згенеровано ШІ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version