Осінній яблучний штрудель: простий рецепт до чаю

Штрудель

Осінь — сезон яблук та пряної випічки. Пропонуємо покроковий рецепт класичного яблучного штруделя, який можна легко приготувати вдома.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти (на 6–8 порцій)

  • Листкове тісто — 500 г (можна готове, для швидкості);
  • Яблука — 5–6 шт. (солодко-кислих сортів);
  • Цукор — 3–4 ст. л. (на смак);
  • Кориця — 1 ч. л.;
  • Лимонний сік — 1 ст. л.;
  • Родзинки — 50 г (за бажанням);
  • Волоські горіхи — 50 г (подрібнені, за бажанням);
  • Яйце — 1 шт. для змащування;
  • Цукрова пудра — для посипання.

Приготування

Почистіть яблука від шкірки та видаліть серцевину. Наріжте кубиками або невеликими скибочками — не надто дрібно, щоб вони під час випікання не розвалилися.

Опісля покладіть яблука в миску, додайте цукор і корицю, трохи лимонного соку, щоб фрукти не потемніли. За бажанням додайте родзинки та подрібнені горіхи. Добре перемішайте.

Присипте робочу поверхню борошном і розкачайте листкове тісто у прямокутник приблизно 30×40 см. Покладіть яблучну суміш уздовж одного краю тіста, залишаючи по краях кілька сантиметрів. Обережно підніміть край тіста і накрутіть рулет, защипавши краї, щоб начинка не витікала.

Перекладіть рулет на деко, застелене пергаментом, і змастіть верх яйцем. Розігрійте духовку до 180 °C і випікайте штрудель 35–40 хвилин до золотистого кольору.

Дайте трохи охолонути, наріжте порційно і присипте цукровою пудрою.

Насолоджуйтеся ароматним штруделем з чаєм або кавою!

Читати також: Смачно і швидко: тости с камамбером і яблуком для недільного сніданку

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version