Прикарпатські сировари стали призерами всеукраїнського конкурсу ProCheese Awards 2025

сирний фест

27-28 вересня Київ приймав фестиваль сирного мистецтва та національний конкурс сиру ProCheese Awards 2025.  В ньому взяли участь і майстри сирної справи з Франківщини.

Повідомляє Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на Фейсбук-сторінку фестивалю.

В національному конкурсі сирів ProCheese Awards 2025 брав участь 81 сир від виробників з усієї України. Журі, яке складалось з міжнародних експертів, високо оцінило рецепти «Чесниківської сироварні» з Рогатинського району Івано-Франківщини. Сир «Чесниківський 50 днів» отримав золоту нагороду, а «Чесниківський 1 місяць» і «Норберт» цього ж виробника стали бронзовими призерами. Також «бронзу» отримала сироварня «Косівська» за сир «Качіаковалло».

В рамках фестивалю відбувся і конкурс чізмонгерів – майстрів, професійних продавців сиру, які знають про сир усе. Вони мали продемонструвати журі свої теоретичні і практичні вміння:

  • тестування;
  • сліпа дегустація;
  • створення ресторанних подач із сиром;
  • створення холодної закуски з сиром;
  • створення тематичного метрового сирного плато.

Срібло конкурсу виграла  Наталія Пальчак, яка представляла «Станіславську сироварню» з Івано-Франківська.

До теми: як франківцям обрати твердий сир: практичні поради

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version