Ніжність в кожному шматочку: повітряний апельсиновий пиріг  без розпушувачів

Рецепт цієї випічки, що ідеально підійде до будь-якого зимового напою, простий, але має секрет: необхідно дуже ретельно збивати білки і жовтки, адже серед інгредієнтів немає розпушувачів.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться простим і смачним десертом.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 150 г
  • Яйця курячі 3 шт.
  • Цукор 180 г
  • Апельсин 1 шт.
  • Сіль 1 г
  • Олія соняшникова 0.5 ч. л. (для змащування форми)
  • Цукрова пудра 1 ст. л. (для прикрашання)

Процес приготування:

Великий апельсин ретельно вимити, натерти трохи цедри на маленькій тертці. З апельсина зрізати білу частину й вирізати сегменти без плівок. М’якоть нарізати на середні шматочки.

У яєць відділити жовтки від білків. Білки прибрати в холодильник. Жовтки з’єднати з половиною цукру та перетерти на піну до побіління.

За допомогою міксера збити білки з дрібкою солі на пишну піну. Продовжуючи збивати, поступово всипати цукор і збивати до однорідної щільної маси. У збиті білки додати натерту цедру та перетерті жовтки.

Просіяти до попередніх продуктів борошно. Рухами знизу вгору, не поспішаючи, перемішати за допомогою пластикової лопатки до однорідної маси. Додати шматочки апельсинів й знову акуратно перемішати.

Змастити форму олією. Перекласти у неї бісквітну масу і розрівняти поверхню. Відправити пиріг у попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.

Верх має стати світло-коричневим, а пиріг щільним під час натискання.

Дати кілька хвилин охолонути у формі, перекласти на дошку або тарілку. Посипати цукровою пудрою

Смачного!

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version