Рецепт цієї випічки, що ідеально підійде до будь-якого зимового напою, простий, але має секрет: необхідно дуже ретельно збивати білки і жовтки, адже серед інгредієнтів немає розпушувачів.
Інформатор Івано-Франківськ ділиться простим і смачним десертом.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 150 г
- Яйця курячі 3 шт.
- Цукор 180 г
- Апельсин 1 шт.
- Сіль 1 г
- Олія соняшникова 0.5 ч. л. (для змащування форми)
- Цукрова пудра 1 ст. л. (для прикрашання)
Процес приготування:
Великий апельсин ретельно вимити, натерти трохи цедри на маленькій тертці. З апельсина зрізати білу частину й вирізати сегменти без плівок. М’якоть нарізати на середні шматочки.
У яєць відділити жовтки від білків. Білки прибрати в холодильник. Жовтки з’єднати з половиною цукру та перетерти на піну до побіління.
За допомогою міксера збити білки з дрібкою солі на пишну піну. Продовжуючи збивати, поступово всипати цукор і збивати до однорідної щільної маси. У збиті білки додати натерту цедру та перетерті жовтки.
Просіяти до попередніх продуктів борошно. Рухами знизу вгору, не поспішаючи, перемішати за допомогою пластикової лопатки до однорідної маси. Додати шматочки апельсинів й знову акуратно перемішати.
Змастити форму олією. Перекласти у неї бісквітну масу і розрівняти поверхню. Відправити пиріг у попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин.
Верх має стати світло-коричневим, а пиріг щільним під час натискання.
Дати кілька хвилин охолонути у формі, перекласти на дошку або тарілку. Посипати цукровою пудрою
Смачного!
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
