Домашня піца: покроковий рецепт приготування

Страва ґрунтується на класичному дріжджовому тісті, простому томатному соусі та базовій м’ясній начинці. Рецепт розрахований на стандартну круглу піцу діаметром близько 30 см.

Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.

Інгредієнти

Тісто
Борошно — 250 г
Вода тепла — 150 мл
Дріжджі сухі — 5 г
Сіль — 4 г
Оливкова олія — 1 ст. л.

Соус
Томати подрібнені — 150 г
Сіль — за смаком
Перець чорний мелений — за смаком
Італійські трави сушені — 1 ч. л.

Начинка
Моцарела — 150–200 г
Шинка або салямі — 120 г
Будь-які додаткові овочі — за бажанням

Приготування

Тісто замішують із теплої води, дріжджів, солі, борошна та оливкової олії. Після формування гладкої маси її залишають підходити до збільшення об’єму. Далі тісто розкачують у тонкий корж.

Соус готують шляхом змішування подрібнених томатів із сіллю, перцем та травами. Суміш наносять тонким шаром на основу.

Начинку розміщують у довільному порядку: сир у межах всього кола, зверху — м’ясні інгредієнти та додаткові овочі.

Піцу випікають у розігрітій духовці при високій температурі до утворення рівномірної золотистої скоринки та розплавлення сиру. Після приготування страва готова до подачі.

Смачного!

Читайте також: Рис із м’ясом: проста страва на щодень

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version