Імбирні пряники без меду: смачно і просто

Вже скоро почнеться зима, а з нею – цикл різдвяно-новорічних свят, протягом яких хочеться побалувати себе і близьких смачною оригінальною випічкою. Один з варіантів – імбирні пряники. У запропонованому рецепті немає меду, тож покуштувати їх зможуть і ті, хто має алергію на продукти бджолярства.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне 500 г
  • Цукор 250 г
  • Яйця курячі 1 шт.
  • Масло вершкове 100 г
  • Окріп 100 мл
  • Сода харчова 1/2 ч. л.
  • Какао-порошок 1 ст. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Імбир мелений 1 ч. л.
  • Кориця мелена 1 ч. л.
  • Кардамон мелений 1/4 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений 1/4 ч. л.

Приготування:

Підготовка тіста:

Закип’ятити 100 мл води. Цукор розплавити на повільному вогні у каструлі з товстим дном. Влити окріп, розмішати. Поставити на вогонь і додати вершкове масло, перемішати, щоб масло розчинилося.

Всипати сіль, соду, спеції, какао. Варити, перемішуючи, до появи піни. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження.

У карамельну масу вбити яйце, всипати частинами просіяне борошно і вимішати тісто: спочатку ложкою, потім руками –  на притрушеному борошном столі. Має вийти м’яке липке тісто. Сформувати з нього ковбаску, загорнути у харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику.

Випікання:

Тісто розділити на кілька частин, розкачати в корж, товщиною 0,5-0,7 мм, вирізати фігурні пряники. Викласти фігурки на деко, застелене пергаментом. Випікати 5-10 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180°С.

Готові пряники викласти на решітку, остудити. За бажанням прикрасити глазур’ю.

Смачного!

Читати також: Морквяний рулет з м’ясом: поживна і яскрава страва до святкового столу

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version