Вже скоро почнеться зима, а з нею – цикл різдвяно-новорічних свят, протягом яких хочеться побалувати себе і близьких смачною оригінальною випічкою. Один з варіантів – імбирні пряники. У запропонованому рецепті немає меду, тож покуштувати їх зможуть і ті, хто має алергію на продукти бджолярства.
Пише Інформатор Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 500 г
- Цукор 250 г
- Яйця курячі 1 шт.
- Масло вершкове 100 г
- Окріп 100 мл
- Сода харчова 1/2 ч. л.
- Какао-порошок 1 ст. л.
- Сіль 1/2 ч. л.
- Імбир мелений 1 ч. л.
- Кориця мелена 1 ч. л.
- Кардамон мелений 1/4 ч. л.
- Мускатний горіх мелений 1/4 ч. л.
Приготування:
Підготовка тіста:
Закип’ятити 100 мл води. Цукор розплавити на повільному вогні у каструлі з товстим дном. Влити окріп, розмішати. Поставити на вогонь і додати вершкове масло, перемішати, щоб масло розчинилося.
Всипати сіль, соду, спеції, какао. Варити, перемішуючи, до появи піни. Зняти з вогню і залишити до повного охолодження.
У карамельну масу вбити яйце, всипати частинами просіяне борошно і вимішати тісто: спочатку ложкою, потім руками – на притрушеному борошном столі. Має вийти м’яке липке тісто. Сформувати з нього ковбаску, загорнути у харчову плівку і залишити на ніч у холодильнику.
Випікання:
Тісто розділити на кілька частин, розкачати в корж, товщиною 0,5-0,7 мм, вирізати фігурні пряники. Викласти фігурки на деко, застелене пергаментом. Випікати 5-10 хвилин у духовці, попередньо розігрітій до 180°С.
Готові пряники викласти на решітку, остудити. За бажанням прикрасити глазур’ю.
Смачного!
Читати також: Морквяний рулет з м’ясом: поживна і яскрава страва до святкового столу
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Головне фото – ілюстративне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
