Запечена картопля з соусом із солоних огірків: смачна і поживна страва

Секрет цієї страви – у поєднанні двох текстур. Смак розсипчастої хрумкої картоплі доповнює ніжний вершковий соус з характерною кислинкою.

Інформатор Івано-Франківськ ділиться рецептом, який стане у нагоді як у якості гарніру до м’яса або риби, так і як самостійна страва.

Інгредієнти:

Для картоплі:

  • Картопля 1 кг
  • Олія 30 мл
  • Сіль 5 г
  • Перець чорний мелений 2 г

Для соусу:

  • Огірки солоні 2 шт.
  • Зелена цибуля 20 г
  • Кріп свіжий 10 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Зубки часнику 2 шт.
  • Сметана 15% 3 ст. л. (для більш густого соусу взяти сметану більшої жирності)

Приготування:

Кожну картоплину ретельно промити, за потреби почистити щіткою. Від варити протягом 20-25 хв до м’якості (перевірити можна ножем – він має легко проходити крізь картоплину).

Розігріти духовку до  200°C. Застелити деко пергаментом або змастити тонким шаром олії.

Картоплю перекласти на деко і кожну притиснути, щоб утворились тріщини. Полити кожну картоплину олією, посипати сіллю і перцем. Запікати в духовці протягом 20 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

Поки запікається картопля, час готувати соус.

Солоні огірки нарізати дрібними кубиками Подрібнити варені яйця, цибулю та кріп. Додати подрібнений часник і сметану. Перемішати до однорідності.

Гарячу картоплю викласти на тарілку. Соус подати окремо, або полити кожну картоплину перед подачею.

Смачного!

Читати також: Новорічний штолен: класична святкова випічка для домашнього столу

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Джерело головного фото – Depositphotos.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version