У 2025 році новорічний стіл із досить традиційних страв — салатів, м’ясних та рибних продуктів, овочів, фруктів, хлібобулочних та кондитерських виробів, напоїв — родині з 4-х осіб коштуватимуть близько 3980 гривень, що на 10,7 % дорожче, ніж минулого року.
Пише Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на Iнститут аграрної економіки.
Близько 3 кг салату «Олів’є» обійдуться приблизно у 407 гривень — це на 5,8% більше, ніж минулого року. Найдорожчим інгредієнтом стала ковбаса, а овочі — суттєво подешевшали: ціни на картоплю, моркву та цибулю знизилися більш ніж удвічі.
Салат «Оселедець під шубою» коштуватиме близько 175 гривень, що на 4% перевищує торішній показник. Дешевші овочі частково компенсували здорожчання риби та майонезу.
Витрати на м’ясні продукти за рік зросли приблизно на 23%. Найбільше подорожчало м’ясо птиці. Загальна вартість м’ясних продуктів на новорічному столі може становити близько 1269 гривень.
Молочні продукти також зросли в ціні: твердий сир і вершкове масло подорожчали в середньому на 14–19%.
Алкогольні напої додали в ціні помірно, безалкогольні — відчутніше: їхня вартість зросла більш ніж на третину. Шоколадні цукерки подорожчали приблизно на 16%, батон білого хліба — на 25%.
Для людей, які планують доповнити святковий стіл делікатесами, витрати зростуть ще приблизно на 800 гривень. У такому разі загальна вартість новорічного столу становитиме близько 4790 гривень, що на 10,6% більше, ніж торік.
До теми: Яким цьогоріч буде фестиваль «Коляда на Майзлях» у Франківську
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
