Як їсти менше солі щодня: поради Надвірнянських лікарів

Сімейний лікар Надвірнянського некомерційного центру первинної медичної допомоги Ірина Фабрика розповіла, як їсти менше солі щодня.

Пише Інформатор Івано-Франківськ покликаючись на допис медичного центру.

Сіль звучить як дрібниця, але її надлишок може непомітно підвищувати ризик артеріальної гіпертензії та серцево-судинних хвороб. Дорослим рекомендовано не більше 5 грамів солі на добу, і це враховуючи приховану сіль у продуктах.

То як же реально зменшити її кількість у раціоні?

  • Обирайте продукти з меншим вмістом солі

Переглядайте маркування. Памʼятайте: «сіль» або «натрій» – це один ланцюжок. Якщо бачите понад 1,5 грамів солі (0,6 г натрію) на 100 г, продукт досить солоний.

  • Готуйте частіше вдома

Домашня їжа дає змогу контролювати, скільки солі ви додаєте. Зменшуйте її поступово, щоб рецептори адаптувалися.

  • Робіть ставку на трави й спеції

Лимонний сік, часник, куркума, розмарин, орегано та перець легко замінюють солоність, додаючи стравам яскравий аромат.

  • Обирайте менш солоні альтернативи

Спробуйте несолоні сири, горіхи, фрукти та овочі і ви здивуєтесь, скільки смаку вони мають без додаткової солі.

  • Дайте своїм рецепторам шанс

Менше солі – більше природного смаку. Наші рецептори з часом стають чутливішими, і ви починаєте відчувати справжній смак продуктів, який раніше «перекривався» солоністю.

Читайте також: Як працюватиме Надвірнянський медичний центр у святкові дні

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version