Налисники — традиційна страва української кухні, яку готують як на щодень, так і до святкового столу. Вони підходять для солодких і солоних начинок та легко готуються з простих інгредієнтів.
Готуємо разом з Інформатором Івано-Франківськ.
Інгредієнти:
-
молоко — 500 мл
-
яйця — 2 штуки
-
пшеничне борошно — 200 г
-
цукор — 1–2 столові ложки
-
сіль — дрібка
-
рослинна олія — 2 столові ложки
Спосіб приготування:
У глибокій мисці збити яйця з цукром і сіллю. Додати половину молока, поступово всипати борошно та ретельно перемішати, щоб не утворювалися грудочки. Влити решту молока й олію, довести тісто до однорідної рідкої консистенції.
Розігріти сковорідку, за потреби злегка змастити олією. Випікати тонкі налисники на середньому вогні, обсмажуючи з обох боків до легкого рум’янцю.
Готові налисники можна подавати одразу або використовувати як основу для начинок — сирних, м’ясних, грибних чи солодких.
Читати також: Картопля кумпір – новомодна страва турецької кухні
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
