Класичний рецепт пасти болоньєзе

Класичний рецепт пасти болоньєзе
Класичний рецепт пасти болоньєзе

Пасту болоньєзе знають всі, та чи знали ви про оригінальний рецепт рагу по-болонськи, який і є основою італійської пасти? Пропонуємо дізнатися та приготувати власноруч.

Пише Інформатор Івано-Франківськ.

Інгредієнти для пасти болоньєзе:

  • Цибуля жовта ріпчаста – 100 г
  • Морква – 100 г
  • Селера, стебло – 100 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Оливкова олія – 25 мл
  • Сало сиров’ялене – 250 г
  • Вино – 150 мл
  • Яловичина – 400 г
  • Томати очищені у власному соку –  300 г
  • М’ясний бульйон – 150 мл
  • Молоко – 150 мл
  • Паста тальятеле – 130 г
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Пармезан тертий – за смаком

Спосіб приготування:

  1. У сотейнику (на пательні) розігрійте масло з оливковою олією. Наріжте дрібно цибулю, моркву та селеру та додайте у сотейник, тоді обсмажуйте кілька хвилин. Дуже дрібними кубиками наріжте сало та додайте обсмажуватися до овочів. З яловичого відрубу зробіть фарш. Додайте фарш у сотейник, а тоді перемішайте. Обсмажуйте, поки фарш не посіріє. Влийте вино. Воно може бути як білим, так і червоним.
  2. Якщо для томатного пюре ви використовуєте свіжі помідори, то спершу їх потрібно почистити від шкірки, а тоді перебити у блендері до однорідної маси (порада – щоб шкірка легко знімалася, зробіть на помідорах надріз хрест-навхрест і опустіть в окріп на 1-2 хвилини). Не в сезон для пюре можна брати консервовані помідори у власному соку та перебиті у пюре. Додайте в сотейник (пательню) пюре з томатів й бульйон. Це рагу 2 години. Коли рагу стає занадто густим – підливайте бульйону. Згодом додайте молоко та сіль з перцем. Тушкуйте додаткових пів години.
  3. Зваріть тальятеле (різновид макаронних виробів), або будь-який інший. У сковороду покладіть рагу. Додайте вершкового масла та бульйону, тальятеле, а тоді пармезан – все змішайте.

Смачного!

Читати також: Налисники: класичний рецепт домашньої страви

Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.

Головне фото – ілюстративне. 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Телефонуйте за номером 096 989 60 87

Exit mobile version