Крафтові продукти мають певні особливості, на які слід звертати увагу при купівлі. Зокрема, фахівці радять зважати на маркування, умови зберігання і не тільки.
Пише Інформатор Івано-Франківськ з покликанням на ГУ Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.
При виборі крафтових (ремісничих) харчових продуктів споживачам варто звернути увагу на:
- Маркування. На упаковці або етикетці має бути зазначено: склад, дата виробництва, строк придатності, умови зберігання, дані про виробника, номер потужності (якщо передбачено видом діяльності).Вимоги встановлені Законом України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів».
- Умови зберігання. Крафтові продукти часто не містять консервантів, тому особливо важливо дотримуватися температурного режиму та строків зберігання. Порушення цих вимог може становити ризик для здоров’я.
- Гігієна виробництва. Навіть мале виробництво повинно дотримуватися належних гігієнічних практик. Споживач може звертати увагу на чистоту місця продажу, умови транспортування, наявність належної упаковки.
- Скарги та захист прав. Якщо виникли підозри щодо якості чи безпечності продукції, споживач має право звернутися до Держпродспоживслужби в області.
Контактний телефон управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами (0342) 52-83-98.
До теми: У Франківську покращилася якість повітря
Підписуйтесь на нас в Google новинах, щоб не пропустити головне.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com
Телефонуйте за номером 096 989 60 87
