Івано-Франківськ До сайту

Івано-Франківськ: як роботодавцям отримати компенсацію за працевлаштування переселенців

Роботодавці зможуть отримувати компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування переселенців. Відповідну Постанову ухвалив Кабмін. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на пресслужбу Державного центру зайнятості.

У документі зазначається, що компенсація витрат надається роботодавцю за кожного працевлаштованого на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема, за сумісництвом.

Зі свого боку роботодавець має перебувати на обліку як платник єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Важлива умова – подання податкової звітності за IV квартал 2021 р. або річної звітності за 2021 рік. Розмір встановленої зарплати працівника не може бути нижчим за розмір мінімальної, встановленої законодавством.

Щомісячна компенсація- 6500 гривень за кожну працевлаштовану особу. Загальна тривалість надання такої компенсації не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування. Програма діє на період воєнного стану та впродовж 30 календарних днів після його закінчення.

Як отримати компенсацію?

Не раніше ніж через 5 днів після працевлаштування внутрішньо переміщеної особи роботодавець подає заяву:

У разі подання заяви через центр зайнятості також додаються:

Попри воєнний стан підприємства України продовжують працювати. Відповідний механізм сприятиме відновленню економічної активності та запобігатиме безробіттю.

Порядок отримання компенсації тут.

Софія Сіренко