Івано-Франківськ До сайту

“Перемогу присвячую Україні” — танцівниця з Івано-Франківська стала світовою амбасадоркою

Соломія Ткачівська втретє стала чемпіонкою світу із сучасного танцю Dance World Cup 2022. Тепер вона амбасадорка Всесвітньої організації танцю.

Повідомляє Інформатор. 

Сьогодні, 5 липня, відбулася прес-конференція, де історією перемоги поділилися Соломія та її тренери.

Цьогорічна підготовка до чемпіонату була найскладнішою з усіх минулих. А досвіду в танцівниці чимало — 8 чемпіонатів, з яких 3 – переможні.

Після початку повномасштабної війни з рф, тренування припинилися. Дівчина підтримувала свою фізичну форму вдома, а підготовку з наставниками до змагань почали в травні.

Тренери Соломії Василь Шеремета та Наталія Чашечнікова зазначили, що дівчина танцювала у відбірковому турі з температурою 39. Через дощову погоду танцівниця захворіла. Проте на пропозицію відмовитися від конкурсу через стан здоров’я франківка заявила, що приїхала не відлежуватися.

Перемогу дівчина виборола в іспанському місті Сан-Себастьян. Загалом у чемпіонаті участь взяли 120 тисяч представників.

Соломія стала амбасадором організації танцю, що налічує 62 країни. Це означає, що дівчина представлятиме Україну по всьому світі, вітатиме людей з Міжнародними святами, буде асистентувати відомим хореографам, таким чином презентуючи нашу державу у світовому суспільстві.

Соломія розповіла, що на чемпіонат їхала з двома номерами. Перший — трагікомедія про нерозділене кохання. Танець про те, що серце розбите, але потрібно жити далі і не зважати на це.

Інший виступ — про Україну. Музичним супроводом стали слова, покладені на музику.

“Цей номер найважчий за всю мою історію танцю. Я танцювала його вже 4 рази на гала-концертах. Але кожен раз плачу. Я уявляю історію України і події, які відбуваються. Неможливо словами передати, про що цей танець”, — поділилася своїми емоціями дівчина.

Зараз переможниця емоційно виснажена через події, які відбулися. Проте невтомно продовжує працювати в залі від ранку до вечора, готуючись до майбутніх фестивалів.

Також Соломія готується до національного мультитесту. З собою навіть взяла підручник з підготовки до НМТ. Каже, що зараз проходить тести з історії і вважає, що її просто необхідно знати українцям.

Свою перемогу на чемпіонаті, як і кожного разу, присвятила Україні. Соломія на собі мала синьо-жовтий прапор і зазначила, що пишається його носити.

Анастасія Стецькович