Івано-Франківськ До сайту

Секрет ідеального торта: поради кондитера

Кожен із нас любить трішки “погрішити” – з’їсти щось солоденьке. Ті, хто не схильний до повноти, можуть куштувати смаколики цілодобово й не перейматися за свою фігуру. Сьогодні ми поговоримо про тістечка, панкейки, і, звичайно, торти. 

Інформатор поспілкувався з професійною шеф кондитеркою “Lavanda cake” Наталією Гарасимик.

Наталія пригадує своє перше замовлення та розповідає, що це були капкейки до Дня Святого Валентина.

“І після них закрутилося! Тематичні тортики, пряники на свята, весільні кенді-бари, весільні торти.. Тепер уже складно назвати такий вид десертів, який би ми не пекли”.

Тому, аби наші читачі не тільки читали про ці смаколики, а й спробували самі приготувати – Наталія поділилася рецептом шоколадних капкейків.

Чому саме шоколадні капкейки?

“Мабуть тому, що це простий рецепт та дуже смачний, а також вони з нами від першого дня відкриття і до тепер, я великий фанат капкейків тому в нас їх дуже багато…час ділитись ними з Вами!”, – каже кондитерка. 

ШОКОЛАДНІ КАПКЕЙКИ

Інгредієнти:

Приготування:

Де ви берете стільки натхнення для таких смачних виробів?

“Від підтримки рідних, коханого чоловіка, який допоміг повірити в себе, і, звичайно, найголовніше – щирі слова подяки від клієнтів. Коли опускаються руки, тільки це дає мені сили рухатися далі”.

Які зараз тортики є популярними? Інтернет підірвали бенто-тортики. Чи користується вони популярністю у Франківську?

“В цей час, такий складний для України хочеться свята, тому справді бенто-тортики найпопулярніші, вони в нас такі маленькі – на 0,5 кг, коли хочеться трішки радості чи свята то цей тортик підніме настрій. Найпопулярніший декор, звичайно, патріотичний з нашою символікою”.

Чи було у вас таке, що ви хотіли зробити одне, а вийшло інше. Можливо, були якісь цікаві історії пов’язані з тортиками?

“Зараз в нашій справі складно знайти якісні та звичні нам у приготуванні продукти. Але ми стараємося, щоб наші клієнти цього не помічали і шукаємо їм альтернативу в українського виробника. Цікавих історій дуже багато, в одній статі не розповісти. Наші кондитерки кажуть, колись будемо на пенсії і напишемо книгу. Ми багато років працюємо, тому і назбиралось різних історій. У нас є клієнти, яким пекли торти спершу на дівич-вечір, а потім на весілля, хрестини, дні народження діток”.

Смакуйте, готуйте, замовляйте – Інформатор бажає вам солодкого вечора!

Вадим Оксенчук