Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Хочете провести воду чи світло — не забудьте отримати дозвіл

Будь-яку мережу на території Івано-Франківської області прокласти можна тільки з дозволу міської ради. В іншому випадку загрожує штраф. 

Повідомляє Інформатор з посиланням на заступника міського голови.

Щоб прокласти мережу води, тепла, газу, електропостачання тощо, необхідно звернутися до виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Для цього потрібно подати заяву та відповідні документи до найближчого ЦНАПу. Серед документів мають бути погоджені проєкт та технічні умови.

Якщо виконком дозволяє прокласти таку мережу, тоді потрібно вказати точні дати початку та завершення робіт. У разі порушення термінів, доведеться сплатити штраф 1700 грн за кожен день протермінування.

Після проведення розкопки, все потрібно повернути до початкового вигляду. Також, якщо протягом 5 років буде, наприклад, просідання ґрунту в місці розкопки, виправляти треба буде за власний кошт.

У випадку, коли без дозволу під’єднатися до мережі та провести розкопки, Муніципальна інспекція зможе оштрафувати від 1360 до 1750 грн за кожне порушення. Сумарно виходить 10-12 тисяч гривень.

Після цього підраховані будуть збитки. Якщо їх не виправити — очікує суд.

Дозвіл на роботи отримати можна безкоштовно. Без нього не нададуть можливість користування водою, каналізацією, світлом чи газом.

Читайте також: “Прикарпаттяобленерго” відновлює консультації для громадян

Анастасія Стецькович

Нагору