Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

На вулиці Чорновола – обрізка дерев

Сьогодні, 21 липня, на вулиці Чорновола біля Івано-Франківського міського пологового будинку займалися обрізанням гілок дерев. 

Повідомляє Інформатор.

Ми поспілкувалися із працівником комунальної служби Богданом, який обрізає дерева. З його слів, основні складнощі на ділянці у тому, що постійно курсує транспорт: “Через те, що багато машин, не можна добре різати дерева”. 

Сам процес обрізання займає багато часу:

“Ми працюємо з 9 ранку до 17 вечора і за цей час обрізаємо від сили 6 дерев. От сьогодні чистимо два боки вулиці”, – каже Богдан.

Він додає, що роблять все можливе, що від них залежить, аби гілки дерев нікому не заважали.

До теми: Що трапилося з деревами на Драгоманова в Івано-Франківську?

Як розповіла, начальниця відділу експлуатації та утримання об’єктів благоустрою Департаменту благоустрою Івано-Франківської міської ради Галина Гринів, вулиця Чорновола дуже перевантажена легковим та комунальним транспортом:

“Частина дороги з вулиці Сахарова, проїзд між дитячою лікарнею та пологовим будинком звужений за рахунок паркування. А зі сторони дитячої лікарні налічується 5 кленів, які мають досить розлогу крону. 3 роки ми не мали змоги провести на цій частині вулиці жодної обрізки через те, що постійно їздить транспорт. Поліція нам не давала дозволу на перекриття вулиці, бо така ділянка. Там за 8 метрів одразу виїзд із сусідньої вулиці Сахарова”.

Також пані Галина розповідає, що дерева дуже розрослися і наносили пошкодження на комунальні автобуси міста. На транспорті зафіксоване побите скло та корпус:

“До нас звернулося комунальне підприємство “Електроавтотранс” з проханням обрізати дерева. Ми, на жаль, не одразу його виконали. Продумували, як маємо це зробити через складність комунальних робіт. Але нам вдалося це вирішити. Перешкоду під час обрізання водії мали буквально хвилин 7. Всі віднеслися до цього з розумінням”.

Наступною ділянкою, на якій робитимуть “зачистку” гілок дерев, буде вулиця Франка:

“Там знаходяться вікові дерева. Їх вікова межа вже досягла свого піку, і вони теж мають дуже великі розлогі крони. Але ми крони чіпати не будемо. Братимемо нижні гілки, які теж перешкоджають автомобілям під час парковки і обмежують видимість дорожніх знаків”.

Інформатор спостерігатиме за цим процесом і повідомить вас, як тільки дізнається про початок комунальних робіт на вулиці.

На відео – як відбувається процес обрізання дерев.

До речі, нещодавно ми повідомляти про те, що у Франківську ремонтують вулицю Петлюри

Також на вулиці Чорновола знаходиться міський парк Шевченка – перлина Івано-Франківська.

Артем Тригуб

Нагору