Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Що трапилося з деревами на Драгоманова в Івано-Франківську?

11 червня в центрі Івано-Франківська на вулиці Драгоманова зрізали дерева, які були в аварійному стані. Але куди поділи деревину і що збираються робити на їх місці?

Інформатор вирішив дізнатися про ці дерева більше.

Ми звернулися із цими запитаннями до Департаменту благоустрою Івано-Франківська. Ігор Сенчук, директор Департаменту, відповів нам, що дерева були повністю сухі. Вони несли загрозу для мешканців та гостей міста і тому їх вирішено було видалити з ділянок на вулиці:

Вони за зиму всі висохли, та і вже за віком були старими. Ми восени посадимо нові дерева. Зараз викорчуємо пні і посадимо на тому місці нову алею восени.

Окрім цього пан Ігор розповів, що будь-яке дерево не можна зрізати. Для цього має бути залучена відповідна комісія, яка обстежує дерева:

Після обстеження та висновку, комісія дає дозвіл через ЦНАП. Відповідна служба приїжджає, зрізає дерева і забирає їх собі.

Далі Інформатор звернувся до Міської ритуальної служби Івано-Франківська, яка займається цим процесом. Вони повідомили наступне:

Якщо дерево придатне, то після зрізання його забирає підрядник. Якщо дерево після обстеження визнане комісією аварійним або сухостійним – його утилізують.

Дерева, що були зрізані, визнали непридатними та утилізували.

Читайте до теми: Фундукові “Сади Перемоги” посадили на Прикарпатті

 

Артем Тригуб

Нагору