Сезон грибів на ринках Івано-Франківська – розпочато. Мешканці уже можуть їх придбати, аби засушити, закрутити на зиму чи просто зварити смачну юшку.
Повідомляє Інформатор.
Сьогодні на центральному базарі можна знайти білі гриби та червоняки чи по-іншому червоний козар, підосичник. Щоправда, останніх набагато менше.
Білі гриби люди купують, аби засушити чи маринувати. А ще можна з них приготувати смачну грибну юшку.
Ціни білі на гриби коливаються від 150 грн за кг. Є ще по 180, 200, 220 грн. Їх везуть з Ворохти, Маняви.
Червоняки дешевші – по 80 грн, їх назбирали біля Вікторова.
У Держпродспоживслужбі нагадують, будь-яку заготівлю грибів на зберігання слід робити тільки у відкритому посуді під марлею чи папером.
Перед приготуванням слід провести термічну обробку – трикратне відварювання зі злиттям відвару протягом щонайменше 30 хвилин. Страви з грибів зберігайте в емальованому посуді в холодильнику не більше 24 годин.
Читайте також: Сезон грибів розпочато — як вберегти себе від отруєнь.