Івано-Франківськ До сайту

Книга на вихідні. Читаємо Івана Франка

27 серпня відзначаємо день народження письменника, громадського та політичного діяча, науковця Івана Франка. Тож у рубриці “Книга на вихідні” ми пропонуємо вам читати його твори.

Повідомляє Інформатор. 

У книгарнях Івано-Франківська продаються повість “Захар Беркут”, збірка поезій “Зів’яле листя” та гуцульська проза “Терен у нозі”.

Повість “Захар Беркут” вийшла у серії “Шкільна бібліотека”, видавництво “Фоліо”, її вартість – 98 грн. Книга вийшла друком у 2017 році.

А сам твір був написаний 1882 року. Це історична повість про боротьбу українців з монголами. Тема – актуальна і до сьогодні, тож невипадково книга увійшла до шкільної програми. А ще повість вважається найуспішнішою в українській літературі – її перевидали накладом у 5 млн примірників.

Збірка гуцульської прози “Терен у нозі” вийшла у видавництві “Дискурсус” у 2022 році. Її вартість – 445 грн, на сайті – дешевше – 297, 50 грн.

Тут поміщені твори “Терен у нозі”, “Гуцульський король”, “Петрії і Довбущуки”, “Як Юра Шикманюк брів Черемош”.

Книга доповнена давніми світлинами гуцулів та Гуцульщини. Найбільше Франко любив Криворівню.

У нашому краї він спілкувався з гуцулами, куштував форель, гриби та афини. Саме тут написав “Терен у нозі”, “Гуцульський король”, “Як Юра Шикманюк брів Черемош”.

Повість “Петрії й Довбущуки” – інтерпретація історії Довбуша.

І ось справді ексклюзивне видання інтимної лірики Івана Франка – “Зів’яле листя”. Книга побачила світ у львівському видавництві “Літопис” минулого року. її вартість 256 грн.

Якщо ви ще не читали інтимну лірику Франка – рекомендуємо, ви навіть здивується, наскільки проникливо.

І книга оформлена естетично.

Читайте також: Книга на вихідні. “Чарівні істоти українського міфу” від Дари Корній.