Інформатор Івано-Франківськ

ЖИТТЯ

Книга на вихідні. “Чарівні істоти українського міфу” від Дари Корній

Вихідні – привід знайти час для себе і взяти до рук книгу. Пропонуємо вам поринути у магічний світ і прочитати “Чарівні істоти українського міфу” письменниці Дари Корній.

Про що книга і чому варта уваги, розповість Інформатор.

Дара Корній – сучасна українська авторка, лауреатка премії “Коронація слова” за роман “Гонихмарник”. Її книги для дітей і дорослих переносять читачів у чарівний світ української міфології. Народилася письменниця на Волині, проживає у Львові.

“Чарівні істоти українського міфу” – три книги про духів природи, домашніх духів та духів-шкідників. Пропонуємо вам том про домашніх. Ви з ними ще не стикалися?

Книга побачила світ у видавництві “Vivat”, серія “Оберіг”.  Видання ілюстроване Ангеліною Канкавою. Обсяг – 352 сторінки.

Вона поділена на три розділи – хатні духи, дворові духи, духи життєвого циклу. Читач пізнає світ давніх українських вірувань, де в оселях та коло них живуть добрі та не дуже створіння. Домовик, наприклад, оберігає родину від поганих людей, лихих істот. А коли починалася війна, виходить на вулицю й бореться проти ворога.

А чи чули ви коли-небудь про Покутнього? А про Пічника – охоронця домашнього вогнища? А ще є Пасічник, Скарбник, Доля і Недоля, Щастя, Сон… Їх багато, і вони щодня супроводжували життя давніх українців.

До кожного персонажа подана коротка характеристика, далі у науково-популярному стилі нам розповідають, як він виглядає, де живе, які має звички, чим його годують та інше, про що – читайте самі. А ще нам переповідають казки про істот. Деякі з них, можливо, вам розповідала бабуся. А інші ви точно не чули.

У кінці авторка подає список використаної літератури, де можна глибше почерпнути інформацію про українську міфологію.

Книгу можна читати разом з дітьми.

Чарівних вам вечорів разом з Дарою Корній.

Софія Сіренко

Нагору