Івано-Франківськ До сайту

Семеро киян отруїлися в Микуличині — туристи зараз в лікарні

Сьогодні, 27 серпня, семеро з дев’яти туристів із Києва потрапили до інфекційного відділення Яремчанської міської лікарні.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу Прикарпаття.

Хворі скаржились на загальну слабкість, блювоту, біль у животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39º С.

Спеціалісти Служби розпочали санепідобстеження. Вони встановили, що група людей з 25 серпня проживала в приватному котеджі Микуличина. Їжу готували самі. Їли самостійно приготований шашлик, який зберігався без відповідних температурних умов.

Спочатку потерпілі відчули погіршення самопочуття, а потім 7 з них госпіталізували. Стан у них зараз – середнього ступеня важкості.

Наразі триває санітарно-епідеміологічне обстеження осередку гострої кишкової інфекції.

Фахівці наполягають, що не треба:

-вживати продукти і напої, якщо виникла підозра щодо їх недоброякісності. Потрібно зберігати продукти у спосіб, який заначений на упаковці, і не довше зазначеного терміну;

-купувати продукти на стихійних ринках;

-готувати страви “про запас”. Краще їсти все свіже;

-брати в дорогу продукти, які швидко псуються чи потребують охолодженого зберігання за його відсутності.

Читайте також: Їсти чи не їсти: ставлення франківців до нездорової їжі | опитування