Сьогодні, 27 серпня, семеро з дев’яти туристів із Києва потрапили до інфекційного відділення Яремчанської міської лікарні.
Повідомляє Інформатор з посиланням на Держпродспоживслужбу Прикарпаття.
Хворі скаржились на загальну слабкість, блювоту, біль у животі, діарею, підвищення температури тіла до 38-39º С.
Спеціалісти Служби розпочали санепідобстеження. Вони встановили, що група людей з 25 серпня проживала в приватному котеджі Микуличина. Їжу готували самі. Їли самостійно приготований шашлик, який зберігався без відповідних температурних умов.
Спочатку потерпілі відчули погіршення самопочуття, а потім 7 з них госпіталізували. Стан у них зараз – середнього ступеня важкості.
Наразі триває санітарно-епідеміологічне обстеження осередку гострої кишкової інфекції.
Фахівці наполягають, що не треба:
-вживати продукти і напої, якщо виникла підозра щодо їх недоброякісності. Потрібно зберігати продукти у спосіб, який заначений на упаковці, і не довше зазначеного терміну;
-купувати продукти на стихійних ринках;
-готувати страви “про запас”. Краще їсти все свіже;
-брати в дорогу продукти, які швидко псуються чи потребують охолодженого зберігання за його відсутності.
Читайте також: Їсти чи не їсти: ставлення франківців до нездорової їжі | опитування