Івано-Франківськ До сайту

За минулу добу на 120 тисяч гривень ошукали трьох прикарпаток

Двоє жінок хотіли придбати товар в інтернеті, а третя — перейшла за фейковим посиланням і втратила гроші з банківської карти.

Повідомляє Інформатор, посилаючись на поліцію області.

Учора, 3 жовтня, до правоохоронців звернулася 36-річна мешканка Косівщини, яка отримала на телефон повідомлення про нарахування соціальної виплати. Згідно з повідомленням, жінка мала перейти за фішинговим посиланням на мобільний додаток одного з банків та ввести там реквізити своєї карти і пін-код. Жінка так і зробила, через що з її рахунку шахраї двома платежами зняли 32 тисячі гривень.

Ще один випадок стався з жителькою села Яблуниця. 33-річна жінка хотіла придбати автомобіль, знайшла оголошення в інтернеті та переслала невідомому продавцю завдаток 73 500 гривень. Після цього псевдопродавець на зв’язок не виходив.

У Снятині жертвою аферистів стала 34-річна мешканка. Потерпіла хотіла замовити через телеграм-канал зимову форму та наперед скинула 10 000 гривень. Оплачений товар так і не отримала.

За всіма випадками правоохоронці розпочали розслідування.

Поліцейські Прикарпаття закликають не довіряти невідомим особам, не переходити за підозрілими посиланнями та не повідомляти нікому свої особисті дані.

Читайте до теми: Тільки за вчора прикарпатців надурили більш як на 186 тисяч гривень

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com