Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Тільки за вчора прикарпатців надурили більш як на 186 тисяч гривень

Учора, 20 вересня, поліцейські отримали виклики від 4 прикарпатців. Усі вони стали жертвами шахраїв та втратили особисті кошти.

Пише Інформатор з посиланням на поліцію області.

Зловмисники діють за вже перевіреними схемами. На одну з них “повелася” 63-річна мешканка Тисменицької ТГ, яку ошукав псевдобанкір. Він зателефонував жінці і повідомив, що її карту заблоковано. Щоб розблокувати карту, треба здійснити декілька операцій, що й пенсіонерка і зробила. Після цього з її рахунку зняли більше 52 тисяч гривень.

Ще один випадок шахрайства трапився з 53-річною мешканкою Олешанської ТГ. Чергові псевдобанкіри запевнили, що карта в жінки заблокована і потрібно потрібно зареєструвати нову. Після виконання вказівок аферистів, прикарпатка втратила 15 тисяч гривень.

До косівських правоохоронців звернулася 43-річна жителька Косівської ТГ. Вона розповіла, що продавала автозапчастини на відомій інтернет-платформі. Їй зателефонував потенційний покупець, сказав, що хоче купити товар і надіслав посилання для оплати. Жінка перейшла за посиланням, ввела банківські дані і за лічені хвилини з її рахунку аферисти зняли 11000 гривень.

Найбільше грошей видурили шахраї в мешканця Долини, який хотів придбати мікроавтобус. У соцмережі він знайшов оголошення про продаж, зв’язався з продавцем та переказав аванс 108 тисяч гривень. Після цього аферист перестав виходити на зв’язок.

За всіма фактами правоохоронці розпочали розслідування.

Фото ілюстративне

Читайте до теми: Черговий псевдобанкір виманив у франківця 100 тисяч гривень

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору