Сезон квашеної капусти триває. На ринках продають головки капусти і готову посічену. Пропонуємо вам приготувати квашену капусту за три дні.
Повідомляє Інформатор.
Рецепт № 1
Отож будемо квасити капусту в 3-літрову банку. Використаймо поради відомо кухаря Євгена Клопотенка.
Нам потрібно:
- 2-2,5 кг капусти
- 1 морква
- 3 лаврові листи
- 2 ст. л. солі
- 1,5 л води
Капусту слід почистити та зняти верхнє листя. Серцевину вирізаємо, овочі промиваємо та обтираємо рушником.
Моркву також чистимо. Качан капусти розрізаємо на чверті. Шинкуємо їх ножем або ж користуємося шатківницею. Тремо моркву.
Змішуємо капусту та моркву, додаємо до суміші лаврові листи. Кладемо все в банку, утрамбовуємо.
В окремому посуді змішуємо 1,5 л окропу та 2 ст. л. солі. Мішаємо до розчинення солі. Розчин має охолонути, заливаємо ним капусту. Банку слід поставити в глибоку миску – розсіл почне витікати. Ставимо усе біля теплого місця.
Через добу треба проколоти капусту ножем до самого дна ємності. Піну, яка збирається на поверхні розсолу, слід ретельно забирати.
Готову капусту слід закрити кришкою у холодильнику.
Рецепт № 2
Нам потрібно:
- 3 кг капусти
- 6 штук морква
- 2 ст. ложки солі
- о,5 склянки цукру
А ще нам знадобиться 3-літрова банка. Процес підготовки капусти аналогічний – ріжемо на чотири частини, забираємо качан, шаткуємо. Очищуємо моркву, тремо на терці.
Мнемо руками капусту, поступово додаємо до неї моркву. Кладемо нашу “суміш” у банку дуже щільно. За цим рецептом засипаємо сіль зверху, однак не розмішуємо. У банку заливаємо холодну кип’ячену воду – 1,5 л. Вода має повністю покрити капусту.
Далі банку ставимо в миску, накриваємо марлею. Капуста любить тепле місце.
З готової капусти слід злити сік і додати цукор, закриваємо банку і ставимо в холодильник.
Рецепт № 3
Цей рецепт пропонуємо вам переглянути на відео:
Смакуйте на здоров’я!
Читайте також: Скільки коштує сіль у франківських маркетах.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com