Івано-Франківськ До сайту

Чоловікам теж потрібен догляд за шкірою | поради косметологині

Догляд за шкірою – важливий. Це стосується не лише жінок, але й чоловіків. Як доглядати за шкірою чоловікам? Які засоби використовувати?

Розповідає Інформатор.

Косметологиня Ангеліна Золотар зауважує, основна відмінність між шкірою чоловіків та жінок – у щільності колагену. У чоловіків його більше, тож шкіра товща. Відповідно, чоловічі засоби догляду теж відрізняються.

“Чоловіча шкіра набагато жирніша через високий рівень тестостерону. У чоловіків підвищений рівень шкірного сала, отже, виникають проблеми зі шкірою. Важливо очищувати обличчя двічі на день”, – каже косметологиня.

Для цього можна використовувати пінку, а ще тонік, аби pH вирівнювався. Мило використовувати не можна. Далі – зволоження. Шкіра насичується антиоксидантами, що необхідно, адже через гоління виникає подразнення. Для цього використовуємо креми – легкі на основі гелю з алое вера. Такий крем зволожує та захищає, а ще – без блиску.

Дбати потрібно і про шкіру біля очей – вона тонка, ніжна і більш схильна до зморшок. Рекомендують здійснювати скрабування кожні три дні.

Процедуру з догляду слід проводити двічі на день – зранку і ввечері.

“Потребує додаткового зволоження і шкіра під бородою. Причини – волосся на обличчі “тягне” вологу від шкіри. Якщо вона залишиться без догляду, наслідки можуть неприємними – свербіж, подразнення тощо”, – розповідає Ангеліна Золотар.

Косметологиня каже, чоловікам, як і жінкам, теж потрібно ходити на процедури. Обов’язково – на чистки. Вони бувають механічні, ультразвукові, комбіновані. Можна відвідувати і процедуру карбоксотерапії, де шкіра насититься киснем. Хто страждає через акне, пігментацію, тому варто прийти на пілінг.

“Чоловіки полюбляють альгінатні маски. Вони дуже живлять шкіру, наповнюють її. На третій день після використання – обличчя налите, мов яблучко”, – каже косметологиня.

Залишаємо вам сторіночку Ангеліни Золотар в інстаграмі.

Читайте також: Як захистити шкіру від сонячних променів та запобігти завчасному старінню: поради дерматолога.

 

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com