Івано-Франківськ До сайту

На Прикарпатті народилося 9 з половиною тисяч немовлят за рік

Минулого року на Прикарпатті народилося майже 9,5 тис немовлят.

Пише Інформатор із посиланням на пресслужбу голови Івано-Франківської ОВА.

Майже тисяча малюків народилась у людей з числа внутрішньо переміщених. “Попри всі виклики війни, життя продовжується“, – пише Світлана Онищук.

Зокрема минулого року у міському перинатальному центрі народилося понад 1300 малюків. Такі дані публікувала пресслужба міського голови у жовтні 2022 року.

А в новорічну ніч у міському пологовому народилося 7 малюків, чотири дівчинки й троє хлопчиків. Перше маля 2023 року – дівчинка Ілонка. Вона народилася о 5:40 ранку.

Ми страшенно чекали оцю першу дитину, яка народиться у 2023 році. Я страшенно тішилася, коли подзвонили і сказали, що народилась дівчинка о 5.40, здорова гарна дівчинка 3 кілограми 200 грамів. Ще друге чим ми тішились, що мама – це інтерн. Тобто мама проходила у нас в перинатальному центрі інтернатуру. І, власне, у новорічну ніч зробили такий подарунок. Своїй сім’ї, своїй родині”, – каже керівниця міського перинатального центру Марія Бойко.

Також у пресслужбі міського голови сьогодні розповіли, що найближчим часом у Франківську запрацює програма підтримки для батьків – за кожне немовля, народжене в нашій громаді, виплачуватимуть 20 тисяч гривень разової допомоги. Для військових ця сума більша, 50 тисяч гривень.

Читайте також: 20 тисяч за малюка: у Франківську заоохочуватимуть батьків новонароджених

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com