Івано-Франківськ До сайту

На Прикарпатті пенсіонерка пропагувала “рускій мір”

Міськрайонний суд Калуша визнав винною місцеву пенсіонерку, яка підтримувала російську окупацію.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на Інформатор Калуш.

Слідчі провели розслідування, під час якого встановили проросійські дії збоку обвинуваченої. У 2020 році на своїй сторінці в соцмережі “Однокласники” (ця мережа заблокована в нашій державі з 2017 року) під іменем “Людмила Зайцева” публікувала символіку комуністичного режиму.

Також на початку війни, у березні 2022 року, жінка опублікувала на своїй сторінці у тій мережі дописи, які містили російську пропаганду, в тому числі про “українських фашистів” і “російських рятівників”.

Також на її сторінці були й портрети путіна з підписами, котрі демонстрували симпатію обвинуваченої до особи лідера держави-терориста: “змінив світ назавжди”, “віддав своє життя для порятунку всіх” тощо. Подібні вчинки спостерігались і в наступні місяці.

Відтак експертиза зазначила, що публікації, які поширювала мешканка Калуша, виправдовують, визнають правомірною та заперечують збройну агресії РФ проти України.

Пенсіонерка у суді свою вину визнала та просила її суворо не карати.

Суд визнав жінку винною за ч. 1 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-1, ч. 2 ст. 436-2, ч. 3 ст. 436-2 ККУ і призначив їй 1 рік і 1 місяць позбавлення воді без конфіскації майна.

Читайте також: Компанії Оксани Марченко фінансували росгвардію та мвд рф – СБУ Прикарпаття.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com