Інформатор Івано-Франківськ

ТРЕШ

Компанії Оксани Марченко фінансували росгвардію та мвд рф – СБУ Прикарпаття

Ця схема передбачала те, що низка київських компаній і підприємства Ялти переказували мільйонні суми на рахунки росгвардії та мвд рф в окупованому Криму.

Повідомляє Інформатор, покликаючись на пресслужбу СБУ Прикарпаття.

До цих переказів була причетна й Оксана Марченко, дружина екс-депутата ВРУ Віктора Медведчука, якого підозрюють у державній зраді. Вона є кінцевим бенефіціаром цих компаній та підприємств.

Ці компанії платити росіянам за “охорону нерухомості Медведчука” на окупованому півострові.  Також бізнес Марченко дуже часто переказував кошти в російський бюджет, нібито плативши “податки і збори”.

Загальна сума таких переказів склала більше 50 мільйонів гривень.

Для того, аби це реалізувати, Марченко зареєструвала товариство зі статутним капіталом у понад 1 млрд російських рублів. Місцем реєстрації стала Ялта. А для створення цього товариства вона застосувала ще й  активи трьох підконтрольних інвестиційних компаній, які розташовані у Києві.

Ба більше. За даними слідства, її компанії продовжували фінансувати бюджет рашистів після повномасштабного вторгнення.

СБУ провела 11 обшуків на об’єктах нерухомості дружини Медведчука, офісах її київських компаній та за адресами проживання їхніх топменеджерів.

Співробітники СБУ знайшли:

  • документи,
  • комп’ютери,
  • флешки,
  • мобільні телефони із доказами оборудок,
  • печатки,
  • банківські картки, які фігуранти використовували у незаконній діяльності.

За такі дії Марченко та очільниці афілійованої фірми у Криму повідомили про підозру за ч. 3 ст. 110-2 КкУ.

Зараз вирішують про повідомлення підозр керівникам трьох київських компаній, причетних до злочинної схеми. Їм загрожує позбавлення волі терміном до 8 років з конфіскацією майна.

Заходи з викриття злочину проводили співробітники СБУ Івано-Франківської області та Головного управління контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансування тероризму СБУ за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

До теми: Деталей про “п’яну вечірку” в Києві стає більше: хлопці казали, що так допомагають ЗСУ.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com

Нагору