Івано-Франківськ До сайту

Франківські “моржі” на міському озері передали послання путіну

Учора вранці, 11 лютого, івано-франківські “моржі” вже традиційно пішли до міського озера, щоб скупатися. Там вони передали послання путіну.

Повідомляє Інформатор з посиланням на Руслана Марцінківа.

“Аби с не діждав, щоб замерзнув Станіслав!”, – писало на плакатах чоловіків. Компанія товаришів, незалежно від пори року, приходить до озера, щоб скупатися та загартуватися. 75-річний Ярослав Сарапін зазначає, що гартування дуже хороша звичка, а крижану воду називає теплою.

Ще один “морж” Олексій Нижник каже, що це адреналін:

“Коли заходиш у холодну воду, легені розкриваються, краще дихати стає. І це від усіх хвороб”. 

Його товариш Йосип Бойчук ділиться, що льоду на озері чекали весь рік. Відчуття, ніби на світ народився.  Міський голова Руслан Марцінків коментує:

“У Франківську є достатньо велика кількість людей, які моржують, популяризують і дотримуються здорового способу життя. Насправді це є дуже важливо і це є популяризація для молоді, для всіх як бути здоровим. І хочу подякувати, маємо ще певні завдання, що потрібно тут зробити для того, щоби було краще моржувати. Але дякуємо за сьогоднішню акцію, яка має певний символізм – показати нашому ворогу, що не дочекаються, щоби ми замерзли. І ми вистояли і вже зрозуміло, що ця зима, хоч вона була надзвичайно важка, але ми вистояли і ми вистоїмо, і ми переможемо”.

На озері працювала міська аварійно-рятувальна служба. “Моржів” пригощали чаєм та кашею.