Івано-Франківськ До сайту

Купили рибу і курятину по 1000 грн за 1 кг, а фарш коштував 2000 грн/кг: деталі закупівель Обертинського ліцею

Пам’ятаєте про хліб для одного з ліцеїв області за 250 грн? Тоді він здивував нас усіх. Проте наші колеги копнули трошки глибше і знайшли ще чимало цікавих знахідок, про які ми хочемо вам розповісти.  

Розповідає Інформатор, покликаючись на Інформатор Коломия.

Так от, проаналізувавши інші закупівлі продуктів й отримавши накладні, за якими оплачували цю продукцію, з’ясувалися нові деталі.

Виявилося, що філе кури та рибу Обертинський ліцей у листопаді 2022 року закупив на 65 тис грн. Вартість кілограму склала 1000 грн.

30 кг риби без зазначення виду закупили за 30 000 грн, а 35 кг курятину – за 35 000 грн.

А перемогу в цих закупівлях одержало ТзОВ “М”ясний дім” та ФОП Федик Наталія Романівна.

Та і це ще не все. Ви б купили собі фарш за 2000 грн/кг? Ліцей придбав за такою ціною у жовтні 2022 року 17,5 кг фаршу на загальну суму 35 000 грн. Продавцем стало ТзОВ “Раківчицькі ковбаси”

Натомість булгур, печиво, цукор, соки, той самий фарш та фрукти закуповували за нормальними цінами.

Адміністрація заплату запевнила, що під час закупівель виникла технічна помилка.

Однак варто зазначити, що в такому випадку необхідно було б скасувати закупівлю та опублікувати нову з достовірними даними. Або можна було б  подати й додати ще одну угоду, в якій вказують зміни у договорі по цій закупівлі.

Проте у цих тендерах немає жодних зауважень чи додаткових угод. Жодна з них не відмінена, всі активні. За три місяці до дослідження журналістів та запитів обертинців ніхто не звернув на це уваги.

Інформатор поговорив із бухгалтеркою Обертинського ліцею Оксаною Федорівною Дзябою. Вона розповіла, що поки має невеликий досвід у веденні таких справ. У листопаді квапилась із заповненням документації через вимкнення світла. Чому у жовтні виникли такі помилки, згадати не може.

Загалом у такого типу закупівлях торги не відбувались, тобто продукти закуповували за договорами, оплачували по накладних, а вже потім викладали закупівлю на сайт.

Бухгалтерка запевнила журналістів, що надасть накладні на підтвердження ринкової вартості за ці продукти.

А ще додала, що було б добре мати простому бухгалтеру хоча підмогу з боку юриста, бо після цих помилок зіштовхнулася з органами правопорядку. Такі дані викликали багацько запитань у слідчих прокуратури.

Директор ліцею Михайло Іванович Данилюк також підтвердив слова бухгалтерки ліцею про цю технічну помилку, яка виникла під час заповненні документації. Відповідні пояснення і докази надав представникам прокуратури, народному депутату та іншим уповноваженим особам, які відреагували на статтю Інформатора ТОВ Станіславський продав ліцею хліб по 250 грн за штуку

Наші колеги отримали отримали накладні на рибу та м’ясо. З ними ви можете ознайомитися нижче.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com