Івано-Франківськ До сайту

Як безпечно пофарбувати крашанки натуральними барвниками

На Великдень прийнято розфарбовувати яйця харчовими чи природними барвники. Перевага натуральних барвників зокрема й у тому, що вони зазвичай є в кожної господині.

Як безпечно та яскраво пофарбувати яйця на Великдень – підкаже Інформатор Коломия.

Найчастіше для крашанок використовують цибулиння: у ньому варять яйця, щоб отримати червоний колір. Для темно-коричневого відтінку варто додати лушпиння червоної цибулі.

Пофарбувати яйця в інші кольори можна такими способами:

Яскраво-рожевий – замочити в буряковому соці на 3 години.

Яскраво-жовтий – натерти порошком куркуми або замочити в водному розчині.

Ніжно-блакитний – нарізати невеликий качан капусти, помістити в каструлю й залити 0,5 л води. Довести до кипіння, після чого варити на повільному вогні 40-45 хвилин. Зняти з вогню, дати капусті повністю охолонути та дістати її з води. Влити в отриманий відвар 4-5 ст. л. столового оцту й замочити в ньому яйця на 3 години.

Синій – чорницю розтерти в пюре, додати трішки води й дати настоятись яйцям 3 години.

Зелений – зварити міцний відвар із шпинату або кропиви, петрушки чи іншої зелені. Дати йому настоятись ніч, після чого яйця залишити у відварі на 3 години.

Коричневий – варити яйця у червоному вині 3 години та залишити там на ніч.

Сірий – варити яйця із чаєм каркаде.

Читайте також: Скільки вартують яйця у Франківську

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com