Хто ж не любить з’їсти смачного тортика, особливо на свята. Та ще якщо він легко готується і не треба надто сильно заморочуватись. Тому пропонуємо зготувати Наполеон по-новому.
Готуйте разом з Інформатором.
Підготуйте такі продукти:
Для тіста:
- Сир (творог) 300 г;
- Яйця 3 шт;
- Стакан цукру 200г;
- 0,5 ч.л.соди;
- Мука для замішування (ми ще додали 1 ч.л. розпушувача).
Для заварного крему:
- 2 яйця;
- Стакан цукру;
- 2 с.л. муки;
- 2 стакана молока;
- Масло 180 г. (м’якого, кімнатної температури).
- І ягоди чи горіхи для прикрашання.
Добре змішуємо тісто, воно має бути середньої густини й не липнути до рук. Тоді в холодильник ставимо на годину.
Заварюємо крем. У каструлі змішуємо яйця, цукор, муку й пів стакана молока. Ставимо на плиту. Помішуємо й повільно доливаємо решту молока. Увесь час мішаємо, поки не загусне. Потім ставимо в прохолодне місце щоб охололо.
Далі робимо коржі з тіста, приблизно 8 штук вийде. Усі робимо за розміром сковорідки й смажимо на ній без олії (!) під кришкою. Вони смажаться швидко, тож стежте, щоб не згоріли. Робіть тоненькі.
Потім трішки підігріваємо крем і додаємо масло. Усе гарненько перемішуємо й перемащуємо коржі.
Прикрашайте, чим заманеться. У нас була кокосова стружка та смородина.
Можна горішки додати, або ж інші ягоди.
Даємо торту постояти в холодильнику приблизно годин 5.
Смачного. Готуйте разом з нами.
Читайте також: Панетоне, сирна чи шоколадна: три рецепти паски від Євгена Клопотенка
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com