Івано-Франківськ До сайту

“Даруючи – збагачуємось”: мешканці Франківська подарували книги для обласної наукової бібліотеки на суму 20 тисяч грн

Дванадцятого березня в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка розпочався соціальний благодійний проєкт. Мета — поповнити стелажі бібліотеки україномовними виданнями.

Розповідає Інформатор.

Ініціаторкою та організаторкою проєкту “Даруючи – збагачуємось” стала завідувачка відділу абонементу ОУНБ ім. І. Франка Оксана Качорак. Доєдналися також працівниці відділу абонементу Ольга Черепович, Олександра Мосорко та Ольга Слюсар. Фахівчині заохочували:

“Даруючи книгозбірні одне видання, ви матимете можливість прочитати ще інші цікаві, захопливі, змістовні книги, які, сподіваємось, задонатять в рамках цього проекту інші учасники”.

Окрім цього, учасникам було запропоновано перелік відомих найновіших україномовних видань 2022-2023 рр., одну з яких пропонувалося придбати в книгарнях (або через інтернет-магазини) і подарувати бібліотеці. Відтак, за два з половиною місяці проєкту учасники заповнили 140 анкет і подарували більше 100 книг на суму понад 20 тисяч гривень. В акції брали участь як франківці, так і переселенці.

Як висловлювались учасники проєкту, для них читання – “заспокоєння, відволікання від жахіть війни”, “підтримка та урівноваження”, “один із способів спілкування зі світом”.

До слова, проєкт продовжується. А вчора, 30 травня, в науковій бібліотеці презентували книги, які подарували для відділу абонементу.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com