Івано-Франківськ До сайту

Лікують фантомний біль: в Івано-Франківську відкрили діагностичний центр

Це лише одна з послуг нового центру. Тут можна пройти повне обстеження і, що важливо, швидко та на європейському обладнанні.

Розповідає Інформатор з посиланням на КНП ОКЛ Івано-Франківської обласної ради.

Урочисте відкриття відбулось 7 липня. У Центрі роблять:

“Більшість із обстежень, – каже завідувачка Надія Сегін, – забезпечені пакетами медичних послуг за прогамою медичних гарантій НСЗУ, тобто безоплатні”.

Вирішили створити такий центр, тому що пацієнти скаржились на головний біль і головокружіння. Їх доводилося обстежувати також у ЛОРа та перевіряти стан серця. А тепер, за словами Сегін, є можливість провести диференціальну діагностику та лікування захворювань в одному просторі і в найкоротші терміни, що дозволить скоротити час для встановлення правильного діагнозу.

Також тут зараз дооснащують кабінет болю, щоб лікувати фантомний біль, що надважливо для поранених військових. Це застосування трьох найсучасніших методів у лікуванні болю: радіочастотного лікування, кріоаналгезії та ведення ботулінотоксинотерапії.

“Будемо обстежувати військових при травмах нижніх кінцівок, – каже Надія Сегін, – визначати, чи є травмований нерв, наскільки травмований, чи є регресія росту. І лікувати біль методом ботулінотоксинотерапії. У планах – радіочастотне лікування і кріоаналгезія. Це – нове в лікуванні фантомного болю у військових і це дуже важливо, тому що фантомний біль – резистентний до ліків, тобто пацієнт приймає багато лікарських препратів, а вони неефективні”.

І останній новітній кабінет — це ботулінотоксинотерапія для лікування дистонії, спастичності і мігрені. Діагностичний центр знаходиться на вулиці Федьковича, 91.

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com