Сезон консервації у повному розпалі, тому час подумати й зготувати собі якоїсь смакоти на зиму. А кабачки – це універсальний продукт, з якого можна створити все, що заманеться.
Тож Інформатор робить закрутки на зиму.
Рецепт 1 – кабачки сацебелі.
Для приготування вам знадобиться:
- Кабачки 6 кг
- Оцет 400 мл
- Цукор 0.5 л
- Олія 0.5 л
- Соус сацебелі 0.5 л
- Сіль 1-2 ст.л.
Миємо кабачки та нарізаємо кружечками. Замішуємо всі інгредієнти, крім часника, й даємо постояти близько 30 хвилин. Усе варити в каструлі 25 хвилин, помішуючи. Потім додайте 1-2 головки часнику й варіть ще 10 хв. Усе насипаємо в стерилізовані банки та закриваємо кришками. Складаємо нашу консервацію вверх дном на рушничок і нехай стоїть до повного охолодження. Потім варто скласти в холодне місце.
Рецепт 2 – кабачки по-корейськи.
Інгредієнти:
- 2 кг кабачків
- 1 кг моркви
- 0,5 кг цибулі
- 1 склянка цукру
- 2 ст. л солі
- 100 мл олії
- 150 мл оцту (9%)
Чорний перець 1 пакет приправи для моркви по-корейськи. Кабачки та моркву натираємо на терці для моркви по-корейки. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Замішуємо всі інгредієнти та залишаємо настоюватись 3-4години. Потім розкладаємо в банки по 0.5 л і стерилізуємо 15 хвилин (поки огірочки не збліднуть). Закручуємо, перевертаємо й накриваємо рушником. Після охолодження ставимо в прохолодне місце.
Смачного, готуйте разом з нами
До теми: Торт із кабачків | рецепт тижня.
Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.
Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com