Івано-Франківськ До сайту

Франківська громада віддала 150 мільйонів гривень на допомогу військовим та їхнім сім’ям

Міська влада розповіла куди, як і кому надала матеріальну допомогу. Які в них плани на майбутнє?

Розповідає Інформатор опираючись на виступ заступника мера, директора Департаменту по взаємодії зі Збройними Силами України, Національною гвардією України, правоохороними органами та надзвичайними ситуаціями Руслан Гайда на брифінгу в Івано-Франківській міськраді.

Загалом Івано-Франківська громада допомагає більше 20 військовим частинам. Деякі витрати з бюджету виглядають наступним чином:

Від початку повносмаштабного вторгнення військовим частинам було передано:

АТ “Івано-Франківський локомотиворемонтний завод” надало допомоги на суму понад 30 мільйонів гривень:

Ремонтували і переобладнували 50 машин типу КАМАЗ, ЗІЛ, ГАЗ, інкасаторські бронеавтомобілі для військових потреб та 6 БТРів.

Підтримали ЗСУ і місцеві комунальні підприємства. “Муніципальна дорожня компанія” надала спеціалізовану техніку, “Івано-Франківськміськсвітло” передало юурильно-кранову установку, “Полігон- ТПВ” надав генератор та шини, “Електроавтотранс” виконав 1 117 перевезень для військових потреб, “Івано-Франківськводоекотехпром”  здійснив мобілізаційні завдання та передав автомобільну техніку, ескаватор та господарські товари, а “Івано-Франківськтеплокомуненерго” передали буржуйки, автомобілі, ремонтували техніку.

Соціальна програма підтримки для військових та їхній сімей, яка діє зараз у 2023 році:

Також є і програма, яка розрахована до 2025 року. Вона спрямована на допомогу сім’ям загиблих воїнів:

Від початку повномасштабного вторгнення було створено благодійну організацію “Благодійний фонд “Моє місто Івано-Франківськ”. Вже вдалося акумулювати майже 9 мільйонів гривень. На ці кошти було закуплено — 36 тепловізорів, 3 приціли нічного бачення, 325 спальників, 70 касок, 200 наборів військової форми та білизни, 200 наколінників, 150 сумок для магазинів, 19 радіостанцій, 10 акумуляторів, квадрокопте DJI Mavic 3, 6 автомобілів, а також компʼютерну техніку, годинники, шини, турнікети, медичні сумки та інший інвентар для облаштування бойових позицій.

Анна Сірик

Залишайтеся на зв’язку! Ми у Facebook, Instagram, Telegram.

Надсилайте свої новини нам на пошту: informator.ivanofrankivsk@gmail.com